Over Bernarda 

Mijn naam is Bernarda Looman en ik ben een trotse moeder van twee volwassen kinderen en ben inmiddels ook een heel trotse oma. Ik woon met mijn man in het prachtige dorpje Zelhem en heb een praktijk voor massage en bewustwording aan huis.

Ik ben hbo-gediplomeerd Holistisch Masseur en docent Shantala babymassage. (Holos Academie te Utrecht) Tevens ben ik gediplomeerd Toegepast Stressoloog (Centrum voor Stressologie) en Psycho Energetisch Therapeut. (SIO School voor Intuïtieve Ontwikkeling)  Met regelmaat volg ik diverse (bij)scholingen en workshops. Zo volg ik nu de jaaropleiding Aromatherapie (Stichting Wellness en Aromatherapie)

Ik weet wat het is om mezelf finaal voorbij te lopen. Door een flink vitamine B12 tekort, een verwaarloosde longontsteking, niet voldoende rekening houden met mijn hoogsensitiviteit,  opeenstapeling van diverse persoonlijke omstandigheden, en een lange tijd stress, rolde ik uiteindelijk in een burn-out.

Met mijn flinke wilskracht en doorzettingsvermogen om altijd de schouders eronder te zetten en maar door te gaan, heb ik zelf flink wat signalen gemist…

Althans ze waren er wel, maar ik zette alles steeds een standje hoger, totdat ik letterlijk omviel. Ik belandde zelfs in het ziekenhuis met hartklachten, maar godzijdank was er niets mis met mijn hart… het was “alleen” maar stress.

De burn-out was een heftig proces, maar dat maakt wel dat ik nu ervaringsdeskundige ben en dus ook vanuit de praktijk weet wat kan helpen om er weer bovenop te komen. En beter nog… hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Mijn massagepraktijk heet Praktijk Mevrouw Slak. In de praktijk masseer en coach ik jonge meiden, dames, vrouwen, moeders, mantelzorgsters en oma’s die altijd voor iedereen klaar staan, maar nauwelijks de tijd nemen om te voelen wat ze zelf nodig hebben en op alle fronten de ballen hoog houden… Goh, herkenbaar? 😉

En waarom Praktijk Mevrouw Slak? De slak staat voor mij symbool voor onthaasten. Tijdens mijn burn-out “moest” ik gaan wandelen. Ik vond er niks aan en was in het begin al na een kwartier thuis… Toch merkte ik dat het me goed deed en langzaamaan werden de afstanden steeds langer.

Tijdens de wandelingen kwam ik regelmatig slakken tegen. Ik vind de symboliek mooi… een huisje op hun rug (een plek om terug te trekken), prachtige voelsprietjes (die mij wijzen op sensitiviteit) en heb je wel eens gezien waar die slakken allemaal komen? Bij mij klommen ze onder andere tegen mijn huis omhoog… geen idee waarom, maar ze deden het wel. Oké, het ging langzaam, maar ze kwamen wel waar ze wilden zijn.

In mijn praktijk wil ik jou graag helpen onthaasten door je te masseren en/of te coachen, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Meld je aan voor inspiratie mail

Ja, inspireer mij en stuur mij afentoe een mail van Praktijk Mevrouw Slak , zodat ik kan onthaasten op mijn gemak!