Over massage

Waarom massage?

 • Verlang je naar meer tijd voor jezelf?
 • Wil je graag onthaasten?
 • Heb je (vaak) last van gespannen spieren?
 • Ervaar je regelmatig rug-, nek- en schouderklachten?
 • Wil je meer uit je hoofd en meer in je lijf?
 • Zou je je graag bewuster van je eigen lichaam willen zijn?
 • Wil je voelen wat je lichaam jou te vertellen heeft?
 • Wil je meer balans tussen lichaam en geest?
 • Wil je weten hoe jij je geluksgevoel kan verhogen?
 • Wil je stress of burn-outklachten verminderen?
 • Zou je gewoon fijn willen ontspannen?
 • Wil je meer energie?

Waarom massage?

Een massage is fijn gezond en goed voor je lichaam en geest. Het bevordert de bloed-, lymfe- en energiestromen van het lichaam en versterkt het immuunsysteem.

Massage brengt je in contact met je lichaam en daardoor met jezelf.

Je kan het ook zien als een optimale manier van ontspanning, goed voor je lichaam zorgen en problemen zoals overbelasting voorkomen.

Tijdens een massage kan je ook het een en ander loslaten, maar soms is er meer nodig dan een goede massage. Dan kan ik je begeleiden door middel van diverse PET-technieken tijdens de massage of daarna. (PET = Psycho-energetische therapie)

Voor hoogsensitieve vrouwen is massage ook heel geschikt. Het geeft ontspanning en creëert ruimte voor de overvloed aan gedachten en emoties. Het zenuwstelsel dat juist overprikkeld is bij HSP wordt tot rust gebracht.

De massages die ik geef, worden met warme aandacht op een rustig tempo gegeven, vanuit een holistische visie. De mens wordt in de holistische zienswijze als een “heelheid” beschouwd. Hiermee wordt bedoeld, dat er een eenheid is tussen lichaam en geest. Verstoringen op geestelijk vlak kunnen weerspiegeld worden in het lichaam en andersom.

ONDER ONDERSTAANDE FOTO STAAN DE MASSAGES DIE IK GEEF KORT BESCHREVEN.

“Ik ervoer bewustwording van mijn eigen lichaam…
Dat ik meer heb dan alleen maar een hoofd vol gedachten…
En dat is een heel bijzonder gevoel"
- Nancy -

Welke massagevormen biedt Praktijk Mevrouw Slak?

Klassieke massage
Dit is een prettige massage voor je spieren. Vooral als ze pijnlijk of gespannen aanvoelen. Bij deze massage gebruik ik verschillende massagetechnieken, zoals strijkingen en knedingen. Deze zijn voornamelijk gericht op de spieren, maar beïnvloeden ook de stofwisseling en de bloedsomloop.

Je spieren en eventuele triggerpoints raken beter doorbloed en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Klassieke massage kan je bewust maken van spanning en ontspanning in je lichaam.

Haptische massage
Bij deze massage ligt de nadruk op het aanraken en wordt ook wel energetische massage genoemd. De massage richt zich door middel van  langzame strijkingen op de doorstroom van energie. Vaak ervaren vrouwen na afloop een diepe ontspanning, maar het biedt ook de mogelijkheid om met diepere lagen van jezelf in contact te komen. Deze massage heeft een positief effect op de energieverdeling in je lichaam.

Aroma Touch massage
Tijdens deze massage maak ik gebruik van acht verschillende pure essentiële oliën van DoTerra, die ik door middel van zachte ritmische strijkingen op de rug en voeten aanbreng. De essentiële oliën strijk ik in vier fasen op je lichaam.

Elke olie heeft zijn eigen specifieke werking en ze versterken elkaar onderling. Deze massage werkt helend, ontspannend en geeft rust.

Vier fasen tijdens de massage:

 • Stressvermindering met Balance & Lavendel
 • Verbetering van het immuunsysteem met Melaleuca & On Guard
 • Vermindering van ontstekingsreacties met AromaTouch & Deep Blue
 • Homeostase (=evenwicht) van je lichaam met Wild Orange & Peppermint

Shantala babymassage
Wil jij jouw baby in de leeftijd van zes weken tot en met negen maanden een fijne massage leren geven? Dat kan! Ik leer je in twee individuele lessen de Shantala babymassage technieken, zodat jij op een goede manier je baby kan masseren. (60 minuten per les)

Je krijgt een reader mee naar huis, waar alle informatie en de Shantala massage strijkingen in staan.

Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Voordelen van Shantala babymassage zijn: beter slapen, minder krampjes, minder huilen en/of onrustig zijn.

Stoelmassage
Deze massage vindt plaats op een speciaal ontwikkelde massagestoel.

De kleding kan aanblijven en er wordt geen olie gebruikt. Hierdoor is de massage laagdrempelig en zeer geschikt als een eerste kennismaking met een holistische massage. In alle rust masseer ik je hoofd, nek, schouders, armen, rug en bekken. Het gebied dat de meeste aandacht vraagt, zal ook de meeste aandacht krijgen.

Psycho Energetische Therapie (=PET)
PET is een begeleidingsvorm die je kan helpen in je zoektocht naar psychisch en energetisch welzijn. Deze begeleidingsvorm baseert zich op de kennis en studie van intuïtieve, energetische en spirituele ontwikkeling en counselingsmethodieken zoals: het waarnemen, lezen en harmoniseren van het energieveld van de mens, de aura en de chakra’s.  Daarnaast werk ik met adem- en ontspanningstechnieken.

Misschien klinkt bovenstaande wat “zweverig” voor je, maar ik sta met beide benen op de grond met een vleugje spiritualiteit.

Meld je aan voor inspiratie mail

Ja, inspireer mij en stuur mij afentoe een mail van Praktijk Mevrouw Slak , zodat ik kan onthaasten op mijn gemak!